petak, 12. lipnja 2015.

TEK SAD OTKRIVENA NAJSTRAŠNIJA STVAR o pilotu koji je srušio avion i ubio 150 ljudi!

Tužilac iz Marseillea otkrio je stravičan detalj o kopilotu Andreasu Lubitzu, koji je 24.3. ove godine namjerno odveo u smrt 150 putnika i članova posade na letu A320, srušivši avion u francuskim Alpama.

Već je dobro poznato da je bolovao od depresije te da je posjećivao doktore. No, najstrašnije je to što je u pet posljednjih godina posjetio 41 doktora. Kod njih sedmero na pregledu je bio u mjesecu koji je prethodio nesreći.
Kopilot avionske kompanije Germanwings Andreas Lubitz stalno je bio zabrinut zbog svog zdravlja. Patio je od teške depresije, od ‘psihoze koju su pratile životne poteškoće’, objasnio je na konferenciji za novinare u Parizu tužilac Brice Robin, nakon susreta s članovima porodica žrtava nesreće.
Brice je rekao i da je Lubitz imao problema s vidom te da je zbog dugogodišnjih zdravstvenih problema, među kojima je naveo i depresiju, bio nesposoban za upravljanje avionom.
Istakao je da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza o potencijalnom nemaru u postupku protiv Lufthanse ili njene podružnice Germanwingsa, no uprkos tome, i dalje se istražuje jesu li unutar kompanije počinjene greške.

0 komentari:

Objavi komentar