srijeda, 10. lipnja 2015.

NEVJEROVATNO! Evo gdje će karijeru nastaviti Edin Džeko…


Čelnici Rome imaju velike planove za budućnost, žele pojačati momčad kako bi u novoj sezoni krenuli u lov na titulu prvaka, a u isto vrijeme žele izgraditi momčad koja će biti konkurentna u Ligi prvaka.
Stoga su za ljetni prijelazni rok osigurali 60 milijuna eura za pojačanja.


Prioritet je dovođenje napadača jer baš je to bio najveći problem treneru Rudiju Garciji - Roma je zabila samo 54 gola u 38 prvenstvenih utakmica. Juve, Lazio i Napoli u isto su vrijeme zabili dvadesetak golova više... Još je poraznija činjenica kako je prvi strijelac momčadi 38-godišnji veteran Francesco Totti (osam golova), a toliko je zabio i Ljajić. Svi ostali nisu bili ni blizu, a po pet su golova tijekom sezone zabili veznjaci Pjanić, Nainggolan i Florenzi.

Prvi na listi želja je kapetan reprezentacije BiH Edin Džeko koji već neko vrijeme nije sretan u Manchester Cityju, a i građani su spremni riješiti ga se te spremno čekaju prve ponude. Kao eventualna 'rezerva' spominje se Sevillin Kolumbijac Carlos Bacca. Novac neće biti problem, za napadača je Garcia spreman dati i 30 milijuna eura, a za taj novac bez problema može dobiti jednog od njih dvojice. Jedna od najvažnijih 'akcija' je i ostanak Nainggolana u klubu, tj. otkup njegova ugovora od Cagliarija.

Velik dio problema Roma će riješiti prodajom Gervinha Al-Jaziri, a za Bjelokošćanina bi trebali dobiti oko 14 milijuna eura. No čistki u svlačionici tu nije kraj - višak su veteran Andy Cole, Seydou Doumbia, Mattia Destro... Njihovim se odlaskom 'otvara' dovoljno prostora za dovođenje ostalih pojačanja - prije svih su to Andrew Ayew iz Marseillea, a navodno su već krenuli u pregovore s ukrajinskim Dnjiprom iz kojeg bi doveli Jevgenija Konopljanku i vratara Denisa Bojka s obzirom na to da je prvi Romin vratar Morgan De Sanctis napunio 38 godina... Navodno bi iz Chelseaja na jednogodišnju posudbu trebao stići i Juan Cuadrado.

No prva je akcija dovođenje napadača, Miralem Pjanić zasigurno 'lobira' za Džeku kojemu bi promjena dobro došla da oživi pomalo zamrlu karijeru, posebice jer je posljednju sezonu praktički proveo na klupi za pričuve, a zabio je samo četiri gola u Premier League...

Izvor: zmajevibih7.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar