četvrtak, 18. lipnja 2015.

OVO ĆE NALJUTITI AMERIKANCE: Erdogan posjetio velikog američkog neprijatelja…


- Nakon svečanog prijema u Predsjedništvu Kube počeo sastanak delegacija dviju zemalja s predsjednicima Castrom i Erdoganom na čelu. Erdogan je ranije položio vijenac na spomeniku kubanskog heroja Josea Martija

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u zvaničnu posjetu Kubi, gdje ga je, uz najviše državne počasti, primio kubanski predsjednik Raul Castro, javlja Anadolu Agency (AA). 
U okviru turneje po zemljama Latinske Amerike, Erdogan je, nakon Kolumbije, doputovao i u posjetu Kubi, gdje mu je svečani prijem priređen isped predsjedničke palate u Havani.

Nakon intoniranja nacionalnih himni, počeo je sastanak dvojice predsjednika Castra i Erdogana kojem će prisustvovati i proširene delegacije dviju zemalja.

U pratnji predsjednika Erdogana, u Havanu su stigli i šef turske diplomacije Mevlut Čavušoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar prehrane, poljoprivrede i stočarstva Mehdi Eker i turski ministar turizma Omer Čelik.
- Erdogan položio vijenac na spomeniku Josea Martija

Prije svečanog prijema kod kubanskog predsjednika Castra, turski predsjednik Erdogan je predvodio tursku delegaciju u posjeti spomeniku piscu i heroju kubanske borbe za nezavisnost Josea Martija.

Tom prilikom su intonirane nacionalne himne Kube i Turske, a predsjednik Erdogan je položio cvijeće ispred pomenutog spomenika u Havani.

0 komentari:

Objavi komentar